la politique |
به گزارش مانیتورینگ فارس به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره، با وجود تلاش کشورهای غربی برای به تاخیر انداختن تصمیمگیری درباره گزارش گلدستون، شورای حقوق بشر سازمان ملل با 25 رای موافق و 6رای مخالف و 11رای ممتنع، به گزارش گلدستون رای مثبت داد.
بر این اساس، کشورهای آرژانتین، برزیل، بحرین، بولیوی، اندونزی، آفریقای جنوبی، اردن، پاکستان، روسیه، زامبیا، چین، سنگال، شیلی، فیلیپین، قطر، عربستان، غنا، نیجریه، هند، جیبوتی، کوبا، مصر، نیکاراگوئه، بنگلادش، لیبریا و موریتانی به گزارش گلدستون رای مثبت دادهاند.
این در حالی است که 6کشور آمریکا، ایتالیا، اوکراین، اسلوواکی، هلند و مجارستان به این گزارش رای منفی دادند.
کامرون،بوسنی،بورکینافاسو،گابن،ژاپن،مکزیک،نروژ،بلژیک،کره جنوبی،اسلونی و اروگوئه 11 کشوری هستند که به این گزارش رای ممتنع دادند.
بنابر این گزارش با اصلاحاتی که در آخرین لحظات جلسه رای گیری بر روی بیانیه پایانی صورت گرفت، گزارش گلدستون توانست اکثریت آرای جلسه را به دست آورد.
این در حالی است که کشورهای اروپایی از جمله فرانسه در طول جلسه خواستار به تاخیر انداختن رای گیری بودند.
این اقدام شورای حقوق بشر سازمان ملل با استقبال تشکیلات خودگردان فلسطین و دولت منتخب حماس همراه بوده است.
"ابراهیم الخریشه " نماینده فلسطین در شورای حقوق بشر سازمان ملل پس از تصویب گزارش گلدستون آن را پیروزی بزرگی برای ملت فلسطین در صحنه حقوق بین الملل دانست.
وی افزود: از دبیرکل سازمان ملل خواسته شده است که این موضوع را به شورای امنیت ارجاع دهد و در صورت موافقت شورای امنیت، تحقیقات محلی در رابطه با این گزارش با نظارت ناظران بین المللی که شورای امنیت مشخص خواهد کرد انجام خواهد شد.
دولت منتخب فلسطین از تصویب گزارش گلدستون در نشست امروز شورای حقوقبشر سازمان ملل استقبال کرد و آن را سرآغازی برای محاکمه سران رژیم صهیونیستی دانست.
"طاهر النونو "سخنگوی دولت فلسطین به رهبری اسماعیل هنیه اظهار داشت: دولت منتخب فلسطین از تصویب گزارش گلدستون در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل استقبال میکند.
وی ضمن تشکر و قدردانی از دولتهایی که به این گزارش رای مثبت دادهاند، افزود: ما میخواهیم تا تصویب این گزارش مقدمهای برای محاکمه سران اشغالگر باشد.
تشکیلات خودگردان فلسطین نیز از تصویب گزارش گلدستون در شورای حقوق بشر سازمان ملل استقبال کرد و ابراز امیدواری کرد که این گزارش در شورای امنیت سازمان ملل نیز مورد پیگیری و بررسی قرار گیرد.
علاقمندان میتوانند برای دسترسی به متن کامل575صفحه ای گزارش گلدستون بر روی آدرس اینترنتی ذیل کلیک نمایند
http://www2.ohchr.org/english/bodies/hrcouncil/specialsession/9/docs/UNFFMGC_Report.pdf
لینک ثابت - نوشته شده توسط Abolfazl sedghi در شنبه 88 مهر 25 ساعت ساعت 11:43 صبح
دربــاره ی ما
کارشناس ارشد روابط بین الملل ،دانشجوی دکتری ومترجم زبان فرانسه
منوی اصــــلی
خبرنامه
آمار و اطلاعات
پیونــدهای روزانه
نــوشته های پیشین
آخرین نـــوشته ها
وصیت نامه شهدا
لوگوی دوستان
دیــگر امکانات